Bescherm je huid, was je handen met natuurlijke zeep!

Het zijn moeilijke tijden in deze Corona crisis. Een goede hygiëne en afstand hanteren om zo weinig mogelijk het virus te verspreiden is een heel belangrijke factor om onszelf en anderen te beschermen.

In het nieuws hoor je meer en meer berichten over mensen die huidproblemen krijgen door het veelvuldig wassen van de handen. Geen nonsens indien je dagelijks veelvuldig je handen wast met zepen die chemische bestanddelen bevatten. 

Spijtig genoeg wordt er in de media niet voldoende aandacht besteed aan hoe eenvoudig je dit probleem kan vermijden. 

Niets eenvoudiger dan het gebruik van een 100% natuurlijke zeep op basis van olijfolie, zonder enige toevoeging. Gewoon oeroude puur natuurlijke zeep; en dan hebben we het natuurlijk over groene Marseillezeep.

Groene Marseillezeep is, als je naar de grondstoffen kijkt, een uiterst simpel product. Olijfolie die door verhitting met zouten (het verzepingsproces) verandert in zeep. Er zit dus geen enkel additief in deze zepen. Een groot voordeel voor een zeep waar je dagelijks mee in aanraking komt!

Marseillezeep bestaat al sinds de 16de eeuw en wordt al honderden jaren gebruikt voor elke vorm van lichamelijke reiniging:

- het wassen van heel je lichaam

- het wassen van je haren, je hoofdhuid

- zelfs je tanden kan je er mee poetsen

 

Marseillezeep biedt heel wat voordelen:

- het is een zachte voedende zeep die de huid niet uitdroogt

- ze is dermatologisch getest en goed voor mensen met huidproblemen zoals psoriasis en ekzeem

- de zeep zorgt er voor dat de PH waarde van je huid mooi in balans blijft

- de zeep is antiseptisch en antibacterieel 

 

Zijn alle Marseillezepen even goed?

Neen! Er bestaan veel namaak Marseillezepen. Spijtig genoeg werd de naam Marseillezeep nooit gedeponeerd en kan iedereen zeep maken en de naam Marseillezeep gebruiken.

Wil je echter zeker zijn dat je een échte, originele, 100% natuurlijke Marseillezeep hebt, koop dan een zeep met het keurmerk hieronder. Er zijn slechts 4 bedrijfjes in Marseille die het keurmerk dragen én dus de échte Marseillezeep maken! Wij bij Fairco werken samen met Fer A Cheval, het oudste en grootste bedrijfje van de 4.

 

Kan je Marseillezeep nog voor andere doeleinden gebruiken?

Ja zeker, je kan groene Marseillezeep ook voor het onderhoud van je woning gebruiken en voor het wassen van je linnen. Rasp de groene zeep, voeg 50g toe aan 1 liter warm water. Goed warmen, niet koken, en roeren tot het mengsel goed gesmolten is. Je vloeibare zeep kan je gebruiken voor je wasjes en voor het onderhoud van heel je woning!

 

Koop hier je groene Marseillezeep

 

Nog vragen?

Contacteer ons, of schrijf je in voor één van onze workshops waar je leert om zelf je vloeibare zepen te maken en nog veel andere producten! Na de lockdown komen er nieuwe data online.

Nog meer weten over Marseillezeep? Kijk eens naar onderstaande video van Fer A Cheval.

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter