Met een kopje thee de winter door.

Bij Fairco vind je een mooi assortiment van een 80-tal BIO thees van Alveus.

Alveus® biedt het grootste en meest gediversifieerde assortiment bio thees ter wereld. De mengsels gemaakt tijdens de verschillende organische theecreaties zijn onderworpen aan strenge normen. Elk jaar worden er controles uitgevoerd om na te gaan of het bedrijf voldoet aan de Europese richtlijnen. Zo kunt u er zeker van zijn dat een bio alveus®-thee wordt geproduceerd met de strikte inachtneming van de milieunormen.

 

KRUIDENTHEE

Ontdek ons assortiment aan kruidenthees die je ondersteuning bieden bij winterse kwaaltjes.

* Fresh breeze: Goed voor de luchtwegen. De excellente combinatie van deze Bio kruidenthee met limoenbloesem, eucalyptus en pepermunt heeft een kalmerend effect op de luchtwegen. Speciaal limoenbloessem is gekend voor zijn ondersteunend effect bij hoest.

* Friendly belly: Een warme kop met venkel, anijszaad en karwijzaad is gekend voor een goede spijsvertering. Samen met hopbloesem, kamille en citroengras creëert deze thee een heerlijke verzachtende mix voor geïrriteerde magen.

* Stay strong: Wanneer de weersomstandigheden kouder worden en je naar een warme kop thee verlangt, is Stay Strong kruidenthee de perfecte compagnon voor jou tijdens deze grijze dagen. De thee tovert een lach op je gezicht met zijn heerlijk verfrissende smaak van venkel, appel en pepermunt.

* Calm down: ontspannende BIO thee Alveus. Deze Calm Down thee brengt de natuur haar beste ingrediënten samen. Citroenmelisse, venkel en valeriaan creëren een rustgevend moment.

 

LOSSE KRUIDEN

Laat je verleiden door deze heerlijke mengelingen of ga zelf aan de slag en stel je eigen theemengeling samen met onze verschillende kruiden: netelblad, venkelzaad, pepermunt, eucalyptusblad, verbena, Tulsi (heilige basilicum), gember, rozenbottel, kamille.

Probeer eens een heerlijke Maté: Maté (soms mate) of paraguaythee genoemd, is een infusie die vooral in Zuid-Amerika gedronken wordt. De drank is typisch voor het zuiden van Brazilië en omringende landen. Van Paraguay is het de nationale drank.

Maté is een aftreksel van de jonge blaadjes en knoppen en wordt geprepareerd voor gebruik door de groene blaadjes te drogen bij een open vuur. Hierdoor krijgt de maté een typisch rokerige smaak. Daarna worden de blaadjes fijn gemalen. Verschillen in kwaliteit liggen vooral in de rijpheid en de fijnheid van de blaadjes. Maté heeft een bitterzoete smaak. Afhankelijk van de kwaliteit van de yerba-mate kan het bittere of zoete overheersen.

Maté werkt opwekkend, vooral door cafeïne maar ook door de aanwezigheid van andere xanthines die in kleine hoeveelheden aanwezig zijn. Het brouwsel wordt meestal warm geserveerd; ook zijn er regio's waar men hem koud drinkt.

Al eens Lapacho gedronken? 

Lapacho boom of Pau d'Arco is als geneeskrachtige plant al meer dan 1000 jaar bekend. Het was een van de onmisbare middelen uit het kruidenassortiment van de Braziliaanse Callawaya-indianen en de Inca's. Volgens eeuwenoude berichten zouden de Inca's door het gebruik van Pau d'Arco van vele kwalen en zelfs degeneratieve ziekten zijn genezen. De Braziliaanse indianen gebruikten de binnenste bast van Pau d'Arco eveneens voor een groot aantal toepassingen, zoals darmontsteking, dysenterie, koorts, keelontsteking, wondheling, ge­wrichtsontstekingen, blaasontsteking, aandoeningen van de luchtwegen, bloedsomloopstoringen, slangebeten en verschillende soorten kanker.

Kom zeker eens langs in de Fairco Shop en ontdek al onze fruitige mengelingen en het assortiment witte, gele, groene, rode, zwarte thee,...

..........

*Onze informatie mbt de genezende eigenschappen van kruidenthees is louter informatief en niet bindend. Thee kan gebruikt worden als aanvulling in een genezingsproces, doch echter nooit ter vervanging van medicatie. U dient te allen tijde uw arts te raadplegen.

 

 

 

Niki Nelissen
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter