Zwarte Marseille zeep voor het onderhoud van heel je woning en tuin.

Wil je even de tuin in en van het zonnige voorjaar genieten? Dan is het misschien het moment om met de lenteschoonmaak van je tuin te beginnen.

Zwarte Marseille zeep, een natuurlijke zeep op basis van olijfolie, is het ideale product om alles te reinigen wat met de tuin te maken heeft. De zeep is verkrijgbaar als vaste pasta in pot of een vloeibare versie naar gelang de toepassing.

Vaste zwarte zeep, pasta, voor de zware vuile klussen:

- reinigen van grills, barbeque's, fietskettingen, tuingereedschap, ...

Vloeibare zwarte zeep voor alle andere klussen:

- schuren van je terras, tegels, tuinpaden, ...

- reinigen van je teak terrasmeubelen

- ...

Verzorging van je planten

Ideaal voor verwijderen van bladluizen en wolluizen. 5 soeplepels in 1L warm water en sproeien.

Huisdieren

Gebruik de zwarte vloeibare zeep als shampoo om de vacht te laten glanzen en te beschermen tegen parasieten. Een klein beetje zwarte zeep rechtstreeks aanbrengen op de natte vacht van het dier en inwrijven, goed spoelen.

 

Alles wat je wilt reinigen kan met zwarte Marseille zeep. De zeep is immers gemaakt met olijfolie en zouten, dus puur natuur, biologisch afbreekbaar. Ook in huis kan je zwarte zeep gebruiken voor elke onderhoudsklus.

POETSEN

WASBARE OPPERVLAKTEN met spray

1 soeplepel vloeibare zwarte zeep in 1L warm water smelten en 1 koffielepel soda toevoegen. In een flacon met spraydop gieten. Goed schudden voor gebruik.

AFWAS

In lege flacon afwasmiddel (goed gereinigd) ½ L warm water gieten, ½ glas vloeibare zwarte zeep, ½ glas witte azijn, 1 soeplepel soda, goed schudden. Klaar voor gebruik.

RUITEN

In een lege flacon met spray 1L warm water met 1 koffielepel vloeibare zwarte zeep mengen. Reinigen met spons en raclette. Drogen met microfiber doek.

AUTO, MOTOR, FIETS, JANTES

Een dopje vloeibare zwarte zeep op een spons voor dashboard en lederen zetels, daarna spoelen. Voor carosserie 2 soeplepels in warm water; wassen met spons en spoelen. Jantes borstelen met pure zwarte zeep. Opblinken met droog doek.

ONDERHOUD

ZILVER, LEDER, INOX

4 soeplepels vloeibare zwarte zeep in 5L water. De stukken laten weken ged. 5 à 10 min., afdruipen en drogen met droog doek, opblinken.

VLOEREN, TEGELS, PARKET, LINOLEUM

2 soeplepels in 5L warm water. Dweilen en laten drogen zonder spoelen. Voor tegels rechtstreeks met zwarte vloeibare zeep inwrijven, niet spoelen.

ONTVLEKKEN

VET

Zwarte zeep zachtjes op vetvlekken wrijven en laten intrekken. Gedurende enkele minuten laten inwerken voor handwas of machinewas.

VERF/SMEER

Een beetje ter hoogte van de vlek op de achterzijde van de stof. Voor de machinewas.

VLEKKEN EN GEUR OP MATRAS

Vlekken met zwarte zeep en witte azijn met een doek inwrijven en enkele minuten laten inwerken. Spoelen met lauw water door middel van een doek (doppen) en laten drogen.

ONTVETTEN

OVEN

Bij een licht warme oven zwarte zeep wrijven op de vettige zones. Daarna inwrijven met natriumbicarbonaat en een halve dag laten inwerken. Wrijven en overvloedig spoelen met warm water.

DAMPKAP/BARBECUE

Regelmatig reinigen met een spons met een nootje zwarte zeep. Indien sterk vervuild laten weken in een kuip met warm water en 2 koffielepels zwarte zeep. Overvloedig spoelen.

 

Marseillezeep reinigt alles! Snel, goed en natuurlijk!

We ♥ Marseille soap, because we ♥ our planet!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter