Artikelen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Dont have an account? Registreren
Met de hand geoogste „Fleur de Sel“ met zwarte knoflookpoeder ** geproduceerd in gecontroleerde biologische teelt Voor elke verkochte “Mar Blau” -pot wordt 1,00€ gedoneerd aan PLASTIC FREE IBIZA.
GESCHIEDENIS Het "Black Garlic Wonder" is een integraal onderdeel geworden van de Spaanse gastronomische keuken. Hoewel deze bijzondere knoflook in Europa nog zijn lauweren moet verdienen, is hij al lang populair in Azië. Het is ook een van de meest wonderbaarlijke verwezenlijkingen van de moleculaire keuken van Ferran Adria.
WERKWIJZE De knoflook wordt 2-9 maanden bewaard in zeewaterpekel met een constante temperatuur van 60 ° Celsius. Tijdens dit proces wordt de knoflook zwart. Deze zeer langzame gisting geeft de knoflook zijn unieke en onderscheidende aroma.
SMAAK Nuances van vanille en pruim zijn net zo duidelijk als karamel, balsamicoazijn - maar ook een vleugje zoethout. Het resultaat is een onvergetelijke "umami-ervaring".
GEBRUIK De zwarte knoflook kan op veel verschillende manieren gebruikt worden: in sauzen, aioli of zelfs hummus. Het levert een belangrijke bijdrage aan het genot van het gehemelte. Het geeft ook dat extraatje aan een tomatenquiche of flame cake.
en blijf op de hoogte van al onze acties!