Kamut is de merknaam van biologisch geteelde Khorasantarwe. Deze bevat meer voedingswaarden dan de 'gewone' tarwe. Deze tarwe is helemaal terug naar de Egyptische tijd terug te traceren en is daarom 1 van de oudste tarwes die wij kennen.
Het geheim van de pasta is de tarwekiem die opnieuw wordt opgenomen in het griesmeel. Hierdoor behoudt de pasta een hoog gehalte aan vitamine E, welk een hoog antioxiderende werking heeft en vitamine D, dat ons lichaam helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte.
Diegenen die Pasta Morelli hebben geprobeerd, herkennen de kenmerken ervan; smaak en aroma van tarwe, uitstekende consistentie, inname van belangrijke voedingsstoffen voor onze gezondheid.
Pasta Morelli wordt beschouwd als van de beste kwaliteit , niet alleen vanwege het tarwekiem ingrediënt, maar ook omdat het de beste griesmeel selecteert, die volgens ambachtelijke techniek wordt verwerkt.
De machines persen het geknede mengsel langzaam nadat ze het met de hand op frames hebben gerold, het droogproces vindt plaats in koude opslagruimten waar de pasta 36 uur op een lage temperatuur blijft. Hierdoor behoudt het de intrinsieke smaak en voedzame eigenschappen van het product.